Hurón FS (JRR)

Rekommenderad avelshingst för dressyr - av ANCCE

Hurón finns tillgänglig för avel hela sommaren! Han tappas till slutet av augusti. Dock ej alls under perioden 31/7 - 8/8! 

Född 2008
Efter Huron IX
Undan Zarina XXI (Calificado)
Uppfödare Yeguada Arroyomonte
Höjd 177 cm
Ägare Stuteri Pepino PRE

HURON FS född på Yeguada Arroyomonte är en stor och pampig skimmel på 177 cm som är mycket godmodig och behaglig i sitt temperament. Han är långbent och elegant och rör sej i mitt tycke väääldigt trevligt. Fantastisk takt och lätthet trots sin storlek och precis den schwung och reglerbarhet som man önskar sej av en dressyrhäst. Han är helt underbar att rida och hans tidigare ägare har gjort ett strålande arbete med honom! Antonio köpte Huron när han var två år och har sedan utbildat och tränat honom. Han har gått de spanska årgångschampionaten både som 4 & 5-åring och gjort mycket bra ifrån sej. Dessa championat är öppna för alla raser och här tas representanter ut att tävla i unghäst-VM, precis som i Sverige. 
 
Utöver sin dressyr-tävlingskarriär så är han visad och godkänd av ANCCE som JOVEN REPRODUCTO RECOMENDADO doma clasica. Översättning "Ung rekommenderad avelshingst för avel av dressyrhästar". Den spanska moderorganisationen ANCCE, anser alltså att han är en mycket bra hingst som bör användas i aveln av utpräglade dressyrhästar. En mycket hedrande merit!

Här kan du se katalogen över rekommenderade avelshingstar för dressyr. Ges ut av ANCCE varje år!

http://issuu.com/ancce/docs/doma_cl__sica_2015_opt_web/1


Hurons mamma är ett kvalificerat godkänt sto med fina utställningsmeriter. Hon i sin tur är dotter till Ermitaño III, Spaniens hittills enda ELITE CALIFICADO SEMENTAL - alltså ELIT GODKÄND AVELSHINGST. En merit han förärats för sin mycket goda nedärvning. 

Hurons mormor Zara IX är ett fantastiskt sto som lämnat väldigt många bra avkommor. Hon är modern och högställd och troligtvis är det härifrån Huron ärvt sin härliga typ! 
 
HURON FS är inköpt först och främst för att fortsätta sin tävlingskarriär med med Sara i sadeln. Han kommer att ingå i PEPINOS avelsprogram från 2015. Sara säger: "Jag är väldigt glad över denna mycket lovande dressyrhäst och hoppas att jag kan fortsätta hans utveckling och förvalta hans talang". 

Från 2015 tävlar Hurón FS i dressyr i Sverige och har gjort mycket fina resultat med placeringar. Han utbildas kontinuerligt och siktar uppåt i klasserna! 2017 startade Hurón MSVC med fina resultat på 64-66 % på nationell tävling. Siktet är inställt på debut i MSVB vintern 2017/2018.

Hurón FS visas även på PRE-championat där han gör mycket bra ifrån sej! På PRE-championatet i Danmark i august 2014 visade Hurón prov på sitt härliga och coola temperament och uppförde sej exemplariskt hela helgen. Han belönades med höga poäng och vi gjorde även ett fint ridprov. Han kunde åka hem med titlarna SUBCAMPEON DEL CONCURSO (Reserv hingst champion) & CAMPEON FUNCTIONALIDAD (Ridprovschampion)
I August 2015 var det så dags för Danskt PRE Championat igen, på Jylland. Denna gång utsägs Hurón FS till CAMPEÓN DEL CONCURSO, dvs bästa hingst totalt av alla hingstar!

HURÓN FS ÄR FÄRGTESTAD GgEEaaCCppchchzz, dvs han kan lämna skimmel, brunt och svart.

Hurón FS stamtavla

Betäcka med Hurón FS

Hurón FS avkommor

Foto Clara Nilsson

Huron FS

Zara IX - Huróns mormor
Hurón IX - far till vår Hurón FS