Till salu

NELENTO

Svenskfödd PRE-valack med fina tävlingsmeriter! Nelento är född 2009 och är son till Tendencioso IV & Nefertite. Nelento är en elegant häst med härliga, luftiga rörelser. Mycket fina längningar och en underbar galopp! Han har ägts av sin uppfödare hela sitt liv och är tränad och tävlad med mycket kärlek & omsorg. Han har ingen skadehistorik utan har alltid varit fisk och stark. Nelento är från de Smålandska skogarna så han är mycket van vid turer i skog och mark, åka transport till träningar & tävlingar och gå i stora, kuperade hagar. Han har segrar & placeringar upp till MSVC och är flerfaldig CHAMPION - BÄSTA VALACK på PRE-championat. Nelento är en energisk häst som vill jobba, helst varje dag.
Nu har hans ägare flera unga hästar i stallet som kräver tid, och hon släpper därför denna pärla till någon som har tid att ge honom. Han vill gärna vara någons nummer ETT och få mycket omvårdnad och stimulans. Nelento är ingen häst för lösdrift, utan vill bo i stall och gärna ha täcke på när vintern är här.
Han står nu hos INTILL DRESSYR för försäljning. Varmt välkommen att kontakta mej vid intresse!

Pris 150.000 kr inkl moms & klinikbesiktning på Ugglarps Hästklinik

NIELLA

Kanske Sveriges bästa svenskfödda P.R.E? Nu erbjuder uppfödaren detta fantastiska sto till salu till någon seriös och sportintresserad ryttare! Niella är född våren 2016 och är dotter till tävlande, pampiga hingsten Hurón FS. Niella har ärvt hans storlek och rörelser! Niellas mamma Nefertite är ett av Sveriges genom tiderna mest prisbelönta P.R.E-sto! Hon är flerfaldig champion för såväl typ som rörelser och utöver detta har hon ett fantastiskt temperament.
Niella är resultatet av två unika individer som visade sej passa mycket väl tillsammans och producerade en så fin avkomma! Hon mäter idag ca 165 cm men man kan förvänta sej att hon blir ca 170 cm (pappa 178 cm & mamma 166 cm) Niella har både rastyp och rörelser. Hon är mycket social och älskar uppmärksamhet och pyssel. Precis som alla Nefertites avkommor är hon mycket mild och intelligent. Snällare häst får man leta efter! Just nu står hos hos Intill Dressyr för att lära sej de första grunderna mot att bli ridhäst. Hon är inte redo att börja arbeta ännu, då hon växer mycket, men hon är nu van vid sadel & träns och har haft ryttare på sin rygg. Hon tar allt oförskämt lätt och är coolheten själv!
Den 20/11 är hon exportröntgad alla ben utan anmärkningar. Hon har även fått borttaget två vargtänder. I övrigt är hon givetvis perfekt skött med vaccinationer, avmaskningar, verkningar osv.

Priset inkluderar klinikbesiktning vid Ugglarps Hästklinik
Pris 125.000:- inkl moms

CELESTE NG

PRE-sto född 2016 e. Tanteo MAC u. Plancha. Skimmel, reslig och välbyggd. Förväntad mankhöjd på 165-168 cm. Härliga rörelser och ett otroligt socialt, nyfiket och positivt temperament.
Celeste är ett sto för den rasintresserade dressyrryttaren. Hon blir en utmärkt dressyrhäst och med sin fina typ och storlek även mycket väl lämpad för avel. Hon är röntgad (ben) i september 2018, utan anmärkningar!
Hon säljs direkt av uppfödaren Anne Kabo, Njura Gård PRE-stuteri!

PRIS 90.000:-

Njura Gård har även egen sida Facebook där det finns mera information och stuteriet och hästarna!

HORTENSIA EB

PRE-sto född 2018 e. Hurón FS u. Reservada. Detta stoföl lär bli en gångartshäst utöver det vanliga. Hon är korrekt och rastypisk med sin fars eleganta typ. Hennes mamma Reservada är flerfaldigt prisbelönt för sina rörelser. Hortensia står hos sin uppfödare i Norra Sverige för försäljning.

PRIS 60.000:-

HABANERO

PRE-valack född 2017 e. Hurón FS u. Altea de Pepino ue. Tanteo MAC. SUPERSTAMMAD unghäst för den kräsne! Högrest och mycket korrekt. Står hos sin uppfödare i norra Sverige. Kontakta mej vid intresse!

Pris 65.000:-