pura raza española

ALHAJA VI

Född 1998

Efter Odre

Undan Lemanita

Uppfödare Luiz Miguel Escobar Martinez

Höjd 167 cm

Avkommor: Edil 7, Fresca VI, Genio XIII, Hidra VI, Ritmico MD, Mirada II, Carrera IV, Viva VI,

Valencia P,  Zanteo P, Cristal de Pepino, Kaarnas Albariño, Euforia NG

Alhaja är en av Odres få avkommor. Av okänd anledning användes Odre mycket sparsamt i aveln, trots att han var flerfaldig Champion på bla SICAB som 3-åring. Enrique de Benito, som ägde Odre när vi först mötte honom i Spanien 2001, har en annan dotter till honom. Denna Bribona är hans bästa avelssto!
 
Alhaja fick 13 avkommor och var alltså ett väldigt produktivt sto. Hon lämnade avkommor av mycket hög klass, precis som hon själv håller. Alhaja var en drottning. Hon var otroligt intelligent och ödmjuk. Hon syntes genast i hagen bland alla andra ston, och detta berodde inte bara på hennes storlek, hon var magnifik och hade en utstrålning som endast mycket få hästar besitter. Hennes far Odre är ju alltså Cardenas och Alhajas mamma är ren Yeguada Militar.
 
Alhaja föddes i Spanien men importerades till Sverige när hon var runt 10 år. Här har hon avkommor med bla hingsten Jubon och Velazquez. När hon kom till oss blev hon genast dräktig med Razonado MAC, som var en perfekt match till henne. Efter hans bortgång betäcktes Alhaja med Tanteo MAC & Marinero MG. Alhaja tillbringade sin sista tid hos Anne på Njura Gård. Här föddes hennes sista avkomma Euforia NG, e. Hurón FS.  Alhaja lämnade avkommor i många olika färger, allt från skimmel givetvis, till fux, bork, brun och svart. Hon var verkligen ett drömsto att ha i avel och vi är så tacksamma för att ha haft henne hos oss.  


Alhaja & jag hösten 2013

Alhajas halvsyster Bribona IX ägare www.yeguadabrh.con