pura raza española

Galope P

Galope CAMPEON DEL CONCURSO i Danmakr 2012

Född 2007

Efter Alferez IV

Undan Larrabezua

Uppfödare Pepino PRE

Höjd 172 cm

Nuvarnade ägare Beatrice Chrawall

Galope P är vår egen uppfödning och vår allra största stolthet. Han är stor och mäktig och med sin fantastiska rastyp gör han djupt intryck på alla som möter honom. Galope är en dröm att rida och har belönats med en enorm arbetsvilja. Trots sin imponerande storlek har han en medfödd talang att bära sej rätt och stora vägvinnande rörelser där hans galopp är anmärkningsvärd! Galope utbildas i dressyr och har gjort sin tävlingsdebut hösten 2011 med bravur, 68 % i en LC. Galope visar även stor talang i hoppning och tävlas i lätta klasser även här.  
 
Galope är linjeavlad på multichampion och SICAB-vinnaren Centella V. En hingst av rent Guardiola-blod. På hans två kullar med avkommor ser vi att han nedärver sej väldigt väl, tack vare sitt starka blod. Hans mor Larrabezua var ett fantastiskt sto och hans far Alferez IV är en mycket vacker häst. Båda kan ses här på vår hemsida.
 
Galope verkar i avel sedan 2010. Han är en fertil hingst med mycket god dräktighetsstatistik. Hans första avkommor är födda tidigt 2011. De ser stora och kraftfulla ut och vi ser att Galope är en mycket lämplig hingst att använda på ston av mindre modell som behöver bättre resning, stomme och rastyp. Hans avkommor är liksom sin far högställda med kort fin rygg och lång hals. Galope är en otroligt mäktig hingst av internationell klass!


Galope i januari 2013

Galope täckesmodell för HORSEWARE. Foto Marielle Andersson Gueye

Utställningar/meriter
 
2010 visade vi Galope på de två Morfologiska Championat som arrangerades i norden. Först i Danmark i augusti och sedan på Strömsholm i september. Vid båda tillfällena utsågs han till JOVEN SUBCAMPEON DEL CONCURSO med fina poäng. Han fick högst poäng för sin starka rygg, bog och bringa!
 
Vid FSHS Summer Show i maj 2011 visades Galope för första gången som vuxen hingst och konkurrerade mot de vuxna grabbarna! Han tilldelades utställningens tredje högsta poäng bland hingstarna, endast slagen av de två championhingstarna, bla stallkamraten Razonado MAC. Galope gjorde ett fint ridprov och uppförde sej mycket väl, trots att det var första gången någonsin han reds bland andra hästar!
 
I September var det dags igen med Danmark & Strömsholm. Galope gjorde mycket bra ifrån sej på båda utställningarna och placerade sej som total 3:a bland de vuxna hingstarna på båda tävlingarna. Endast slagen av de tvà Champion-hingstarna 9-10 år gamla. Som en domare sa: His time will come! Galope gjorde strålande fina ridprov med höga poäng och det år inte svårt att se vilken stjärna han blir om ytterligare några år... 
 
Redan i maj 20I2 vann han sin första HINGSTCHAMPION-TITEL i Åstorp. Galope fick högst exteriörpoäng av alla vuxna hingstar med god marginal och gjorde ett utmärkt ridprov. Det fanns ingen som kunde hota Galope när han utstågs till CAMPEON DEL CONCURSO -HINGSTCHAMPION! I september 20I2 gjorde Galope historia då han utsågs till DANSK HINGSTCHAMPION 20I2, och besegrade sin oslagbara helvbror Delfinus (u. Larrabezua) som vunnit allt som går att vinna de senaste 6-7 åren. Men i Danmark visade Galope att han är en hingst för framtiden och blev alltså CHAMPION igen, endast 5 år gammal...


Löshoppning 2012