Hurón FS (JRR) "Hugo"

Global Conformation Genetic Index (ANCCE) 112,48 (High reliability)

Global Genetic Index for Dressage (ANCCE) 111,5 (high reliability)

HURON FS född på Yeguada Arroyomonte är en stor och pampig skimmel på 177 cm som är mycket godmodig och behaglig i sitt temperament. Han är långbent och elegant och rör sej som en dressyrhäst skall. Fantastisk takt och lätthet trots sin storlek och precis den schwung och reglerbarhet som man önskar sej av en dressyrhäst. Han är helt underbar att rida! Vi köpte Hurón i Spanien 2014. Där hade han gått de spanska årgångschampionaten både som 4 & 5-åring och gjort mycket bra ifrån sej. Dessa championat är öppna för alla raser och här tas representanter ut att tävla i unghäst-VM, precis som i Sverige. 
 
Hurón är utbildad i dressyr och tävlas i medelsvåra klasser. Han gör fin passage och har väldigt lätt för skolor. Utöver sin dressyrutbildning så är han framgångsrikt visad vid morfologiska championat för PRE. Där han han många Championtitlar både för sin morfologi och för sina fina ridprov. Se meritlista längre ner!

Som 4-åring visades han i Spanien och blev godkänd av ANCCE som JOVEN REPRODUCTO RECOMENDADO doma clasica. Översättning "Ung rekommenderad avelshingst för dressyrhästar". Den spanska moderorganisationen ANCCE, ansåg tidigt att han är en mycket bra hingst som bör användas i aveln av utpräglade dressyrhästar. En mycket hedrande merit!

Huróns blod är det absolut bästa man kan hitta, om man vill avla och rida DRESSYR. BÅDE hans far Hurón XI & hans mor Zarina XXI är ELITE & REPRODUCTOR MEJORNATE, alltså hästar som erkänt lämnar mycket bra och funktionella avkommor.  Totalt finns det bara 22 ELITE-hästar i stamboken för PRE, så att BÅDA Huróns föräldrar tillhör dessa får anses som helt unikt!

HURÓN FS ÄR FÄRGTESTAD GgEEaaCCppchchzz, dvs han är svart med ett skimmelanlag. Maila oss gärna om ni vill veta vilken färg han kan lämna med just ditt sto!

Hurón är en hingst som nedärver sej väldigt väl. Hans avkommor är oftast mycket lika sin far i typ med vacker hals, högställda och eleganta. Det som utmärker hans avkommor allra mest är dock deras helt fantastiska temperament, som ALLA uppfödare lovordar. Hurón har idag ca 70 avkommor och han är fortfarande en hingst som står sej väldigt väl. På Facebook finns en egen grupp för Huróns avkommor! 

CHAMPIONTITLAR MORFOLOGISKA CHAMPIONAT:

*  2014 DANMARK - SUBCAMPEON DEL CONCURSO (Reserv hingst champion) & CAMPEON FUNCIONALIDAD     (Ridprovschampion)

*  2015 DANMARK - CAMPEÓN DEL CONCURSO, (HINGSTCHAMPION)

*  2018 SVERIGE , HÖGBO - SUBCAMPEÓN DEL CONCURSO & SUBCAMPEÓN FUNCIONALIDAD

*  2019 NORGE - CAMPEÓN DEL CONCURSO & CAMPEÓN FUNCIONALIDAD

* 2021 SVERIGE, GISLAVED - CAMPEÓN FUNCIONALIDAD