Nespreso MAZ "Nesso"

Global Conformation Genetic Index (ANCCE) 111,22 (Low reliability)

Nespreso MAZ är en drömhäst! Vacker, vänlig, reslig, tre bra gångarter och ett ljuvligt temperament. Vad mer kan man önska sej! 
Nespreso är född och uppvuxen hos Yeguada Juan Martos utanför Almeria i södra Spanien. Han var redan som föl väldigt speciell och är en häst som hans uppfödare lagt ner mycket tid, kärlek och omsorg på. Nespreso är tränad och visad på flera Morfologiska Championat, bla på SICAB 2018. Han har fått fina exteriörpoäng och har ett avelsindex i morfologi på höga 111,22! Ett mycket högt index, speciellt för en "gul" PRE!
Nespreso är inriden som 3-åring och fint utbildad av stuteriets beridare Jairo Pachon Fuentes. Sommaren 2020 startas Nespreso i sin första dressyrtävling i Spanien. 2023 gjorde Nespreso några starter på svenska dressyrbanor. Han togs mycket väl emot av domarna och belönades vid flera tillfällen med nästan 70% och flera placeringar!

I juli 2020 blev Pepino Dressage & Breeding så stolt ägare till denna magnifika hingst. Han är sedan i september på svensk mark och är precis så underbar som vi hoppats och trott! Nespreso är den coolaste hingst som vi någonsin haft i vårt avelsprogram. Inget stressar upp denna kille! Han har en fantastisk ridbarhet och har otroligt lätt för sej. Han utbildas långsamt och omsorgsfullt då han fortfarande är ung och under utveckling i sin kropp. 

Nespreso verkar i avel, för alla raser,  via semin. Välkommen med din förfrågan! Han har riktigt bra dräktighet både på hemmaplan och på transporterad semin. Nespreso har han fått nästan 50 avkommor hittills och de ser mycket lovande ut. Vackra halsar, kompakt byggda och med mycket tecken som stora bläsar och strumpor. De ser även ut att röra sej mycket väl och flera har begåvats med pappas härliga galopp!
På Facebook finns en egen grupp för Nespresos avkommor! Se länk nedan!

Nespreso är genetisk PALOMINO med genkod ggAAeeCCrNN
Om du vill veta vad just ditt sto kan få för färg på ett föl med Nespreso, så maila!