PURA RAZA ESPAÑOLA

Stuteri Pepino PRE - anno 2002

Stuteriet startades 2002 då vi reste till Spanien för att köpa ett spanskt sto. Vi kom hem med ett dräktigt sto med föl vid sidan (Larrabezua), avelshingsten Zagal XI samt legendariske Odre från Cardenas Stuteri. Härifrån har vår verksamhet utvecklats över åren och idag är vi kanske Nordens mest välkända företag när det gäller spanska hästar! 

Avelshingstar har alltid varit en viktig del av verksamheten och vi har alltid aktuella hingstar av toppkvalite för avel. De verkar via semin och tappas hemma. Semin kan skickas till stationer över hela landet! Sara Hedberg-Johansson är utbildad seminassistent & djursjukvårdare och under flera år bedrevs seminstation för alla raser. När denna verksamhet var som störst seminerades 70-80 ston årligen med semin från hela Europa! Idag har vi  mottagarstation på Ugglarps Gård, utanför Ängelholm där vi tar emot ston både till våra hingstar och även för seminering med andra hingstar. Vi skickar även semin till bokade ston åt våra egna hingstar. 


Att sälja och förmedla hästar har varit en stor del av vår verksamhet. Pepino PRE har sålt och förmedlat drygt 200 spanska hästar fram till 202.3 Vi är helt inriktade på den iberiska hästen och har importerat och sålt ett 100-tal hästar från Spanien. 

Vi välkomnar gärna besökare att komma och träffa våra hästar efter avtalad tid! Varmt välkommen till Pepino PRE - dressage & breeding.

Hingstar genom åren

Avelsston genom åren

Våra uppfödningar

Pepino Youtube